Refinansiering

Refinansiering av gjeld og lån kan gi deg bedre rente og betingelser. 

Få full kontroll over din økonomi!

Med refinansiering kan du bli kvitt kostbare lån og kredittkort.

 • Redusert lånekostnad
 • Ryddigere økonomi
 • Kun én faktura
 • Færre gebyrer
kr
år
OBS. Ved valg av mer enn 5 års nedbetalingstid er det påkrevd at hele lånet du nå søker om må brukes til å innfri andre lån og kreditter du har fra før

Hvem kan søke om refinansiering?

 • Du som har fylt 23 år
 • Du som er bosatt i Norge
 • Du som har en fast årsinntekt på 200 000 kroner eller mer
 • Du som ikke har inkassosaker eller betalingsanmerkninger

Se våre vilkår og priser

 

Hva er refinansiering?

Refinansiering betyr kort sagt at du tar opp et nytt forbrukslån for å betale ned gjeld du har hos andre banker og kreditorer. Ofte innebærer dette å samle flere lån. Det er viktig å huske på at du ikke blir gjeldfri av å refinansiere, men du slipper å betale gebyrer på hvert lån, og du får ofte en lavere rente. Det betyr at du kan bli gjeldfri raskere og ha bedre oversikt underveis.

 

Hvorfor refinansiere?

Dersom du har flere dyre lån og annen gjeld er det lett å miste oversikten over hva du egentlig skylder, og hvor mye du skal betale hver måned. Ved å refinansiere får du samlet gjelden i ett lån og det blir lettere å holde kontroll. Da slipper du også flere gebyrer enn nødvendig, du får alt på en faktura og ofte får du lavere samlede kostnader.

Hvordan fungerer refinansiering?

Alt vi trenger er informasjon om hvor mye du skylder, og til hvilke kreditorer. Deretter tar vi oss av alt det praktiske rundt det å betale ut til de ulike kreditorene. Da vil du få én faktura fra oss i stedet for flere fra ulike kreditorer – enklere og mer oversiktlig. 

Nedbetalingstid

Ved full refinansiering av eksisterende lån, vil løpetid avhenge av totalkostnaden på det lånet/lånene du ønsker å refinansiere.

Dersom du ønsker å låne mer enn refinansieringssummen, får du maksimalt fem års nedbetalingstid på hele lånebeløpet.

Lurer du på noe om nye eller eksisterende lån? Ta kontakt med oss.

NYE KUNDERTelefon: 21 08 39 02
Man-fre: 08:00 - 21:00
Lør: 09:00 - 16:00

EKSISTERENDE KUNDERTelefon: 21 08 34 00
man-fre: 10:00 - 15:00

Låneeksempel

Refinansiering: Effektiv rente 9,80 %, kr 144 000, over 10 år, kostnad kr 78 549, totalt kr 222 549 Etableringsgebyr kr 950, Termingebyr kr 30

Når er det lurt å samle lån? 

Det er flere grunner til at det kan lønne seg å refinansiere. Hvis du har flere lån og kreditter, kan det ofte bli dyrt med ulike gebyrer for hvert lån. Ved å samle lånene på ett sted, kan du få en lavere samlet rente og dermed redusere dine månedlige betalinger. Og fordi du betaler utgifter til kun ett lån, sparer du deg også for unødvendige mange gebyrer.

Med andre ord er det flere fordeler med refinansiering. Noen andre scenarioer hvor det kan lønne seg å refinansiere, er når du for eksempel har forbrukslån eller mange dyre smålån hos flere aktører eller hvis du har utestående gjeld på kredittkortet som du må betale ned over tid.

Ved å refinansiere, kan du få bedre oversikt og kontroll over økonomien. Du vil også motta færre regninger hver måned, noe som kan gi mer ro i kroppen. Ønsker du også å nedbetale lånene dine raskere, kan du velge kortere løpetid på det samlede lånet ditt. 

Les mer om hvordan refinansiering fungerer og når det lønner seg å refinansiere.

Hvordan samler jeg smålånene mine? 

Når du skal refinansiere lån gjennom Santander Consumer Bank, starter du med å søke om refinansiering. Dette gjør du ved å søke om et refinansieringslån som tilsvarer hele beløpet for alle smålånene dine. 

Deretter vil vi vurdere lånesøknaden din med hensyn til ønsket beløp, nedbetalingstid og økonomi. Vi gjør alltid en skikkelig kredittsjekk slik at du ikke låner mer enn du kan håndtere. Du kan lære mer om hvordan du går frem når du vil refinansiere her

Tar du opp et refinansieringslån hos Santander for å refinansiere, hjelper vi deg med å nedbetale dine smålån. Bli klokere på forskjellen mellom refinansiering og forbrukslån.

Må jeg stille sikkerhet for lånet?

Enkelte banker krever at man stiller med sikkerhet når man skal låne penger eller refinansiering. Hos Santander Consumer Bank trenger du ikke å stille med sikkerhet i verken bolig eller bil for å få refinansieringslån. Du kan finne ut mere om hvordan refinansiering uten sikkerhet fungerer her

Du må derimot være klar over at du ikke kan ta opp lån hos oss dersom du har inkassosaker eller betalingsanmerkninger. Vi i Santander Consumer Bank tar ansvarlighet på alvor og ønsker ikke at noen låner penger uten å kunne betale for seg. Av den grunn kredittsjekker vi alle som ønsker et lån hos oss.

Alt du trenger å vite om refinansiering av lån

I all sin enkelhet handler refinansiering av gjeld om å samle flere lån fra ulike långivere hos én långiver – og det kan være Santander Consumer Bank.

I våre dager er det ikke uvanlig at flere har utestående gjeld hos flere ulike långivere. Dette kan for eksempel handle om:

 

Det er imidlertid ofte høye kostnader forbundet med å ha lånene dine spredt på ulike långivere. I tillegg kan det også være vanskelig for deg å ha full oversikt over økonomien din.

På den måten kan du spare mye penger – samt færre bekymringer i en travel hverdag ved å benytte deg av ett samlet lån.

Har du tatt opp ett eller flere lån fra ulike långivere gjennom årene? Da kan det lønne seg å undersøke hvordan refinansiering kan hjelpe deg.

Er det lurt å refinansiere lån?

Det er flere gode grunner til at refinansiering kan vise seg å være en god idé for deg. Det er mange som har spredt gjelden sin hos ulike långivere. Konkret betyr dette at det er flere årlige kostnader for hvert av disse lånene som må betales.

Slår du sammen dine nåværende lån vil du typisk kun ha ett samlet lån, noe som kan spare deg for mange årlige kostnader. Med refinansiering kan du spare penger på denne måten, og samtidig får du også bedre oversikt over din egen økonomi.

Fordeler med å søke refinansiering hos oss

Det kan virke rart å ta opp et nytt lån for å betale ned på andre lån, men det er faktisk slik refinansiering av lån fungerer, noe som kan være positivt for din økonomi.

Det kan nemlig godt lønne seg å søke om refinansiering av lån og dermed samle alle dine lån og kreditter hos én långiver. Mange lån for små beløp har ofte høy rente og mange månedlige kostnader. Med refinansiering får du muligheten til å samle flere av dine dyre smålån til en lavere rente og med færre gebyrer.

I tillegg er det også praktisk at du kan samle lån på ett sted. Har du mistet oversikten over økonomien, kan refinansiering hjelpe deg og dermed fjerne bekymringene dine og gi deg bedre oversikt over økonomien. Det er også enkelt og greit å søke om refinansiering hos Santander Consumer Bank. Du søker ganske enkelt, og blir du godkjent kan du signere avtalen med BankID.

Det er opp til deg hvor mange lån du ønsker å samle og hvor lang løpetiden på lånet skal være.

Slik kommer du i gang med refinansiering av forbrukslån og annen gjeld

Noen ganger kan det skje at du er i en situasjon hvor du har ulike lån, slik at din totale gjeld blir et større beløp. Dette kan bety at du ikke har mulighet til å bli tilbudt et samlet lån som dekker alle dine lån.

Hvis du ikke får samlet alle lånene dine, kan det likevel lønne seg å kombinere de dyreste lånene via refinansiering. Det betyr at du kan kvitte deg med de dyreste årlige kostnadene og renter.

For å komme i gang med å refinansiere forbrukslån og annen gjeld, vil det være fornuftig å starte med å få en oversikt over alle dine eksisterende lån, inkludert de månedlige innbetalingene. Forbrukslån har i den forbindelse typisk høy månedlig ytelse

Når du samler dine dyreste lån ved refinansiering, vil du også gjøre din månedlige betaling mindre og du vil få lavere årlige kostnader. Alt dette er med på å gjøre det lettere for deg å holde oversikt, hvor du har færre lån å forholde deg til. Dette hjelper deg også med å sette et rimelig budsjett som passer til dine spesielle forhold.

Det er enkelt å samle flere lån på ett sted

Hos Santander Consumer Bank er vi profesjonelle, og vi fokuserer alltid på deg og dine behov. Derfor er det alltid medarbeidere klare til å gi deg best mulig service.

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg. Derfor har vi sørget for at søknadsprosessen er både enkel og enkel. Du trenger bare å:

 1. Ha BankID klar
 2. Fylle ut søknaden på denne siden
 3. Trykk på send

Hele søknadsprosessen gjøres elektronisk og er ikke bindende. Ønsker du lån hos Santander Consumer Bank må du ikke allerede ha utestående gjeld hos oss eller ha panterett i bil eller eiendom som er tilknyttet husholdningen.

Hvilken effektiv rente kan jeg få?

Hos Santander Consumer Bank tilbyr vi en konkurransedyktig rente. Vår rente er variabel og med månedlig tilskrivning. I tillegg vil det alltid være regulert etter referanserenten.

Hos Santander Consumer Bank har vi ulike typer privatlån. Felles for dem alle er at de har en såkalt rentespredning, som indikerer lavest og høyest mulig rente på lånet ditt. Renten vi kan tilby deg på lånet avhenger av vår kredittverdighetsvurdering av din samlede økonomi. Kredittvurderingen er vanligvis bedre hvis dere er to i husstanden som søker sammen.

Få bedre oversikt over økonomien din

Før du bestemmer deg for å søke om refinansiering, bør du ha full oversikt over økonomien din. Dette vil styrke søknaden din, men du vil også tenke på hvordan du best kan redusere din eventuelle gjeld.

For det første bør du sjekke budsjettet ditt og se om det er noen måter du kan forbedre det på – dette kan være ved å kutte noen utgifter, redusere utgiftene generelt eller potensielt øke inntekten.

Hvis du ikke allerede har satt et budsjett, er det lurt å lage et. Det er viktig å vite nøyaktig hva du bruker pengene dine på hver måned, noe som også hindrer deg i å bruke overforbruk. En sunn personlig økonomi består av en inntekt og et forbruk som ikke overstiger inntekten din – noe annet er ikke bærekraftig i det lange løp.

Når du har opprettet budsjettet, ta en titt på det og se om det er visse utgiftsmønstre eller individuelle utgiftsposter som du kan endre. Bruker du for eksempel for mye penger på å bestille mat utenfra? Eller har du et treningsmedlemskap du aldri bruker?

Når du har gjennomgått budsjettet ditt, bør du se på gjelden din. Har du kredittkortgjeld, billån, boliglån eller forbrukslån som du med fordel kan samle til ett lån? Har du flere lån – eller har du bare ett lån som du synes du betaler for mye renter på, så kan det være lurt å søke om refinansiering. Med refinansiering får du bedre oversikt over gjelden din, da du nå kun skal betale ned på ett litt større lån i stedet for flere mindre lån.