Båtlånskalkulator - Søk om båtlån her

Båtlån

Finansier din båt med et båtlån fra Santander. Vi finansierer både nye og brukte båter.

Båtlånskalkulator - Søk om båtlån her
Jeg vil beregne lån til
Nedbetalingsplan
Tinglysningsgebyr
Etableringsgebyr
Lånebeløp
Termingebyr
Kredittkostnader
Total kostnad
Nominell rente
Effektiv rente
Periode Beløp å betale Avdrag Renter og gebyrer Restgjeld
If-logo

Fri Start fra If – Gratis bilforsikring i 30 dager

Få dekning i 30 dager, helt uten forpliktelser.

Båt over 7 meter

Skal du kjøpe båt, og er denne er over 7 meter (23 fot) må den registreres i Skipsregisteret for at vi skal kunne finansiere den.

Skal du kjøpe helt ny båt er denne registreingen som regel ikke et problem og båtselger vil ofte kunne hjelpe deg. Skal du derimot kjøpe brukt båt kan registreingen i Skipsregisteret by på utfordringer, og det er noen ting det er viktig å være klar over.  

  • For å få en båt registrert må man ha alle nødvendige papirer og all nødvendig dokumentasjon fra den var ny
  • Man må støpe båtens reg.nr inn i skroget 
  • Skjøte til båten må være registret over på ny eier og pantet må være ferdig konferert i skipsregisteret før vi kan utbetale lånet
  • Båtens alder pluss ønsket nedbetalingstid kan ikke overstige 20 år


Ønsker du å lese mer om båter og hva du bør tenke på når du skal velge båt til sommeren? Se alle saker i vårt Magasin her.

Råd og tips til ditt neste båtkjøp

Mann som kjører båt i fint vær

Priser og betingelser

Båtlån under sju meter

Priseksempel båtlån (under 7 meter) fra Santander Consumer Bank: 9,95 % nom./ 12,23 % eff, 20% egenkapital, lånebeløp kr. 150 000,- o/5 år, kostnad kr. 47 329,- totalt kr. 197 429,-

Båtlån over sju meter

Priseksempel båtlån (båt over 7 meter) fra Santander Consumer Bank: 9,45 % nom./ 11,68 % eff, 20% egenkapital, lånebeløp kr. 150 000,- o/5 år, kostnad kr. 45 123,- totalt kr. 195 223,- 

Hva er et båtlån? 

Mange av oss lengter etter å kunne tilbringe solrike sommerdager på vannet, men som alt annet skal en båt både kjøpes og finansieres. Til dette kan et båtlån være til hjelp. Et båtlån er et lån med sikkerhet i båten som du kan søke om når du skal kjøpe båt. Dette betyr i praksis at vi tar pant i båten din og bruker båten som sikkerhet for lånet. 

Hos Santander tilbyr vi båtlån til både ny og brukt båt som enten kan kjøpes fra en båtforhandler eller av en privatperson. Vi skiller mellom båter som er over og under 7 meter. For disse to er det litt ulike krav for å få den finansiert. Et eksempel på et slikt krav er at en båt under 7 meter må registreres i Småbåtregistere mens en båt over 7 meter må registreres i Skipsregisteret 

Her kan du få mer informasjon om hva du bør huske på ved kjøp av båt fra privatperson, eller kjøp av båt hos forhandler.

Slik søker du om lån til båt

Med et båtlån fra Santander Consumer Bank kan du få oppfylt båtdrømmen. Slik søker du på båtlån.

  • Bruk lånekalkulatoren og fyll ut søknad om båtlån

Start med å velge om båten du vil låne til er under 7 meter eller over 7 meter. Tast inn prisen på båten, egenkapital og ønsket nedbetalingstid. Deretter fyller du ut resten av skjemaet. 

  • Kredittsjekk og kontroll

Vi kontrollerer informasjonen som er oppgitt i søknaden og gjør en kredittsjekk. Hos Santander Consumer Bank tilbyr vi båtlån på opp til 65 prosent av prisen på båten.

  • Signer avtalen

Etter du har fått søknaden på båtlån innvilget, er neste skritt å signere avtalen. Vi trenger også kopi av kjøpekontrakten og båten må være registrert i henholdsvis i Småbåtregisteret eller Skipsregisteret 


Du kan søke om båtlån helt uforpliktende hos oss. Bruk vår lånekalkulator til båt for å få et estimat på hva lånet vil koste deg. Vil du kjøpe båt og lurer på hvilke utgifter du får? Les mer om hva det koster å ha båt her.

Rente på båtlån

Der er flere faktorer og forhold du bør sette deg inn i før du tar et båtlån. Å låne penger er en viktig avgjørelse, og derfor er det blant annet vesentlig at du vet betydningen av ulike begrep og uttrykk når du vil ta opp lån. 

Hos Santander Consumer Bank mener vi at du kan ta bedre valg når du har god og tilstrekkelig informasjon. Blant annet er det viktig å vite forskjellen på nominell rente og effektiv rente: 

  • Nominell rente er rentesatsen på lånet før gebyrer
  • Effektiv rente er den nominelle renten pluss gebyrer og andre kostnader

 

Vær også klar over at renten på båtlån kan variere fra bank til bank. Derfor er det en god idé å bruke en lånekalkulator for å danne seg et overblikk over hvilke renter du kan få tilbud om.

Renten du får tilbudt, vil avhenge av prisen på båten, egenkapital og løpetiden på lånet.  

Les mer om hvordan nominell og effektiv rente henger sammen her.

Lurer du på noe?

NYTT LÅN

Telefon: 210 83 100

Åpningstider
man-fre 09:00 - 21:00
lørdager 09:00 -16:00

EKSISTERENDE LÅNTelefon: 210 83 400

Åpningstider
man-fre: 10:00 - 15:00